Holtens musserende, Méthode Champenoise

Holtens produserer musserende basert på norske, lokale frukter og bær i henhold til champagne-metoden og med champagnegjær. Boblene er små og myke, og har blitt til gjennom lang gjæring på flaske. Flaskene vris og vendes for hånd, med omtanke før gjæren til slutt fjernes og den endelige korkingen skjer. Alt basert på tradisjonsrikt håndverk, og uten filtrering.

Holtens Hvit

Méthode Champenoise, 10,5%. Laget på økologiske epler, bær og hylleblomst. Epler hakkes, presses og vinen settes. Alt skjer på gården. Hylleblomst-ekstrakten er laget av oss med hylleblomster fra haven. Extra Brut/brut nature. Økologisk.

Holtens Rosé, hylleblomst og bringebær

Méthode Champenoise, 12%. Laget på hylleblomst fra gården og lokale bringebær. Brut Nature. Lanseres 2017.

Bakgrunn

Det var et besøk på et vinhus i Cornwall i England som ga oss inspirasjon. Det var her vi fikk smaken på musserende laget av ulike frukter etter Méthode Champenoise. Det er helt klart ikke bare druer som duger til å lage bobler.

Frisk, tørr, smaksrik og ekte er grunnleggende verdier for oss. Epler, jordbær, rabarbra og stikkelsbær fra egen produksjon og nærområdet er råvarer som skal være med å gi oss det.


Kort om oss

Holtens er en familieeiet og -drevet bedrift som holder til på Foldvik i Stavern.

Les mer

© 2019 Holtens AS | Foldvik, Stavern | Tlf: 977 27 372 | inger.marie@holtens.no