+47 977 27 372 inger.marie@holtens.no

Holtens friske håndverksøl

Holtens håndverksøl (5,5-9% alc.) er belgiskinspirerte, lyse, fruktige, friske og smaksrike øltyper som i all hovedsak er basert på økologiske malter og økologiske humler. Det benyttes belgisk kandissukker i alle typer unntatt i Wit typene hvor det benyttes belgisk sirup i produksjonen.

Håndverksølet er lagret i 3 omganger; 2 omganger på tank og deretter skjer siste gjæring/modningen på flaske. Det er ufiltrert, uten tilsetninger, og inneholder naturlig utviklet kullsyre. Holtens benytter ferske gjærtyper, økologiske malter og økologiske humler. De fleste typer kommer i 0,75 liters Maurer flaske med vippekork i porselen, 0,5 l med vippekork i porselen eller 0,33 liter eksklusive flasker.

Holtens Hveteflørt

Wit-inspirert- litt lettere , fruktig, myk og forfriskende. Aroma med preg av lyst malt, sitrus, blomst og banan. 5,5 % alc, IBU 20,5.

Holtens Nesten Blond

Middels dyp gyllen, fruktig og aromatisk over lyse og mellommørke malter, sitrus urter og blomst. Frisk, fruktig og kremet, lang ettersmak. Drikkes alene eller ifølge med mat som lyst kjøtt, fisk, oster, pizza. Økolgisk. 6 % alc, IBU 30,6.

Holtens IPA

En middels dyp gyllen, smaksrik øl. Fersk og fruktig aroma med preg av lyst malt og humle. Kremet, fersk og fruktig smak med preg av eple, urter og stikkelsbær. En annerledes “single hop” IPA som også er lett å drikke alene. 6,5 % alc, IBU 48.

Holtens Saison

En forfriskende og smaksrik Saison med aroma av lyse og mellommørke malter og humle. Lett syrlig, fruktig smak med preg av pepper, sitrus og “blomst”. Tørr finish og med lett preg av pepper som kommer fra gjærtypen. 7,1 % alc, IBU 30.

Holtens Hvete

En Wit-inspirert hveteøl med preg av lyst og mellommørkt malt og innslag av sitrus og urter. Aroma med preg av lyst malt, sitrus , urter, og krydder. 5,5 % alc, IBU 17,3.

Holtens Julebrygg

Et lyst friskt og fruktig julebrygg til mat. Dyp ravgyllen, fruktig aroma med innslag av lys og mellommørk malt. Fruktig, lett krydret og maltpreget. Balansert med moderat bitter ettersmak, et brygg som passer til julemat. 6,8 % alc, IBU 38.

Holtens Quadrupel

En mørk belgisk inspirert «klosterøl». Fruktig, frisk, maltsødme med tone av svisker, fiken, sjokolade, lakris. Alc 9%, IBU:21

Kort om oss

Holtens er en familieeiet og familiedrevet bedrift som holder til på Foldvik i Stavern.