+47 977 27 372 inger.marie@holtens.no

Økologisk musserende, Méthode Champenoise

Holtens produserer musserende basert på egne og lokale økologiske epler, hylleblomst, rabarbra og bær i henhold til champagne-metoden og med champagnegjær. Boblene er små og myke, og har blitt til gjennom lang gjæring på flaske. Flaskene vris og vendes for hånd, med omtanke før gjæren til slutt fjernes og den endelige korkingen skjer. Alt basert på tradisjonsrikt håndverk, og uten filtrering.

Holtens Hvit

Méthode Champenoise, 10,5%. Laget på økologiske epler, hylleblomst og bær. Epler hakkes og presses, bær saftes, hylleblomst ekstrakten lages og vinen settes. Alt er økologisk og skjer på gården. Hylleblomst-ekstrakten er laget av oss med hylleblomster fra haven. Brut.

Holtens Rosé: Hylleblomst og bringebær

Méthode Champenoise, 12%. Laget på hylleblomst fra gården, lokale bringebær og litt eple. Ekstrakt/safter lages, epler presses og vinen settes. Brut og Sec.

Holtens Rosé: Eple, jordbær og rabarbra

Méthode Champenoise, 11%. Laget på lokale og egne epler, rabarbra fra gården og lokale jordbær. Ekstrakt/safter lages, epler presses og vinen settes. Extra Brut, Brut og Sec.

Holtens Rabarbra og Jordbær

Méthode Champenoise, 12%. Laget på rabarbra og lokale jordbær. Safter lages og vinen settes. Brut og Sec.

Det var et besøk på et vinhus i Cornwall i England som ga oss inspirasjon. Det var her vi fikk smaken på musserende laget av ulike frukter etter Méthode Champenoise. Det er helt klart ikke bare druer som duger til å lage bobler.

Frisk, fruktig, smaksrik og naturlig er grunnleggende verdier for oss. Epler, jordbær, rabarbra og stikkelsbær fra egen produksjon og nærområdet er råvarer som skal være med å gi oss det.

Kort om oss

Holtens er en familieeiet og familiedrevet bedrift som holder til på Foldvik i Stavern.